Judas brev til vår tids menigheter

30 okt, 2022

Forfatter Erlend Sundar

Redaktør av Uten Tvil.

Det er ikke uventet at lederskapet i Misjonskirken Betlehem i Oslo nå vil anbefale å innsette homofilt samlevende i tjeneste i sin menighet. De gjør det samme som mange norske menigheter har gjort før dem.

Det som er utrolig å se er at Judas brev i bibelen, sendt ut for to tusen år siden, når adressater i vår tid.

Denne gangen går deler av brevet til Misjonskirken i Oslo. Det står: « som forvender vår Guds nåde til skamløshet og nekter vår eneste hersker og herre, Jesus Kristus.» (Juda 1.4)

Juda er sylskarp. Og sann.  Han skriver om de som godtar det skriften kaller synd, og på den måten forvender nåde til skamløshet.

Menigheter, slike som Misjonskirken i Oslo, forsøker å gjøre noe i «kjærlighetens» navn. I stedet kan de ende opp med å gjøre det motsatte. De fører folk vill.

For kjærligheten er ikke en tillatelse til å gjøre hva vi ønsker eller føler, men en renselse når vi synder.

For så høyt har Gud elsket verden at Han ga sin sønn, den eneste, for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Jesus døde for våre synder. Korset er et sted vi går for å bli renset, ikke for å få tillatelse til å leve i synd.

Så når lederskapet i misjonskirken i Oslo nå anbefaler å godta homofilt samliv, gjør de egentlig det Juda advarer mot. De nekter vår eneste hersker og Herre, Jesus Kristus.

Homofile er selvsagt velkomne i våre menigheter, men om de mener homofilt samliv er rett, kan de ikke være i tjeneste i menigheten. De er ikke annerledes enn andre som synder. Verken verre eller bedre.

Imidlertid er menighetens rettesnor Guds ord. Det er det menigheten lever etter og bygges opp av. Det er innad i menigheten vi skal dømme. De som er utenfor menigheten, skal Gud ta seg av: «For hva har vel jeg med å dømme dem som er utenfor? Dømmer ikke også dere bare dem som er innenfor? Men dem som er utenfor, skal Gud dømme.» (1.Kor.5.12-13)

NB! Vi skrev først at saken var avgjort i Misjonskirken i Oslo. Den er ikke avgjort. Lederskapet i menigheten har innstilt ikke avgjort. Vi beklager dette.

2 Kommentarer

 1. Bente Vatland

  Hei, flott innlegg og helt enig med det du skriver uavhengig av hvilken menighet det gjelder.
  Samtidig oppleves det uheldig å trekke inn navn på menigheter, da i dette tilfelle så er det ikke avgjort. Da blir artikkelen veldig stigmatiserende for de som går i den menigheten, og oppleves ikke riktig. Viktig at vi troende er sanne og rette når vi «peker finger»på andre menigheter. Det er menighetsmøte som er menighetens øverste organ, som avgjør utfallet og ikke lederskapets innstilling. Det virker som de ikke skjønner at de ikke kan velge begge deler, både å stå på Guds ord og ikke gjøre det.
  De trenger vår forbønn til å velge rett!!!

  Takk for flott, god og sann undervisning fra dere!!

  Vær velsignet!!

  Mvh Bente Vatland

  Svar
  • Erlend Sundar

   Hei, og takk for hyggelig og helt riktig kommentar. Artikkelen vår er nå korrigert både her og på facebook. Misjonskirkens lederskap har anbefalt. Så saken er ikke avgjort.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stå med i bønn og økonomisk

Stå med i bønn og økonomisk

 

Det vil øke muligheten for at vi kan produsere mer, og nå flere med forkynnelse, vitnesbyrd, sanger, o.a. 

VIPPS: 634279 Konto: 0521 19 39410

You have Successfully Subscribed!