Jesus er virkekraftig

8 mai, 2023

Forfatter Erlend Sundar

Redaktør av Uten Tvil.

Noe av det mest spennende jeg vet om er å høre hvordan mennesker kom til tro på Jesus. Og denne historien er ikke noe unntak. Gud tilgir og helbreder mennesker.

Bilde: Jeff Jacobs

Byen han bodde i fikk besøk av en omreisende predikant, og det strømmet til med folk i den lokale menigheten. Også mange kvinner.

At det strømmet til med kvinner syntes han var så ille at han først vurderte å gi predikanten alvorlig juling, før han endret strategi.

Trolig forsto han vel at hans egen popularitet ikke akkurat ville øke om han ga predikanten bank. Derfor fant han ut at han i stedet skulle motbevise effekten av evangeliet. Han skulle begynne å lese i bibelen.

Så han begynte sin i utgangspunktet ikke så positivt motiverte lesning.

Denne karen hadde det med å banne jevnt og trutt, og kanskje enda litt oftere, fortalte han meg, der vi satt og drakk kirkekaffe.

  • Men jeg klarte ikke å slutte og lese. Og etter hvert skjedde det noe uventet. All bannskapen forsvant. Jeg klarte rett og slett ikke å banne lenger, sa mannen med et smil.

Siden den dagen hadde han vært en kristen. Han visste at Jesus hadde tilgitt ham. Og banningen hadde aldri kommet tilbake igjen.

Jeg har opp igjennom årene hørt mange lignende historier om mennesker som samtidig som de ble troende og fikk sine synder tilgitt, også ble helbredet og løst fra ting som ødela for dem i livet. Ikke alltid umiddelbart. Det kunne ta litt tid.

Noen ganger blir de helbredet fra fysiske plager. Men alltid blir de endret positivt som mennesker. De blir til å stole på, de lurer ikke andre lenger, det stygge språket forsvinner, det blir slutt på baktalelser eller annet som har kjennetegnet dem som mennesker i årevis.

Fellesnevneren er at det er synlig, og at det er Jesus som gjør noe som tidligere virket umulig å endre.

I evangeliet etter Lukas er det en historie som handler om akkurat dette.

«Men for at dere skal vite at Menneskesønnen har makt på jorden til å tilgi synder» – og nå vendte han seg til den lamme – «så sier jeg deg: Stå opp, ta båren og gå hjem!» Og straks reiste mannen seg for øynene på dem, tok båren han hadde ligget på, og gikk hjem med lov og takk til Gud. De ble alle helt ute av seg av undring og priste Gud. De var grepet av frykt og sa: «I dag har vi sett det utrolige!» (Lukas 5.24-26)

I det øyeblikket han tilgir noens synder, skjer det noe annet også. Jesus begynner en helbredelse av det menneske. En synlig forandring.

Jesus er ikke teori. Han er levende, og han er virkekraftig.

Han tilgir synder og reiser deg opp.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stå med i bønn og økonomisk

Stå med i bønn og økonomisk

 

Det vil øke muligheten for at vi kan produsere mer, og nå flere med forkynnelse, vitnesbyrd, sanger, o.a. 

VIPPS: 634279 Konto: 0521 19 39410

You have Successfully Subscribed!