Ikke hold miraklene borte fra menigheten

23 okt, 2020

Forfatter Erlend Sundar

Redaktør av Uten Tvil.

I en rekke menigheter holdes den trosstyrkende fortellingen om det jødiske folks samling i Israel borte fra menigheten.

Et av de største bevisene på Guds eksistens i dag, er samlingen av det jødiske folk i Israel. I en rekke moderne menigheter holdes denne fortellingen borte fra menigheten. Det er det ingen grunn til.

Kort tid etter at jeg ble en kristen, leste jeg flere steder i bibelen om hvordan Gud skulle spre jødene til alle nasjoner, for senere å samle dem igjen fra hele verden.

For en fantastisk Gud! En historiens Gud, fremtidens Gud og en nåtidens Gud, tenkte jeg.

Det var utrolig trosstyrkende å lese. Ikke bare hadde Israels Gud, gjennom sin egen sønn, og sin utrolige kraft, reddet meg fra en personlig ivssituasjon jeg ikke selv klarte å komme ut av; Israels Gud hadde åpenbart også grepet inn i historien.

For virkelig å vise at han er Gud, fortalt om at han skulle gjøre dette miraklet flere tusen år før han gjorde det.

“Og jeg vil plante dem i deres land, og de skal aldri mere rykkes op av sitt land, det som jeg har gitt dem, sier Herren din Gud.”, skrev profeten Amos for flere tusen år siden.

Imidlertid var han ikke alene om denne beskrivelsen.

“Se, derfor skal dager komme, sier Herren, da en ikke mere skal si: Så sant Herren lever, han som førte Israels barn op fra Egyptens land, 8 men: Så sant Herren lever, som førte Israels hus og ætt op og lot dem komme fra et land i nord og fra alle de land jeg hadde drevet dem bort til. Og de skal bo i sitt land.”, skrev profeten Jeremia.

“Og jeg spredte dem blant folkene, og de blev strødd omkring i landene;”, skrev profeten Esekiel.

Guds ord samsvarer med historien. Det jødiske folk ble, ikke lenge etter Jesus sin fødsel, spredd til alle verdens nasjoner.

Og nå, mens du og jeg lever, ser vi at Gud oppfyller sitt ord ved å samle alle jødene i Israel igjen. Det er intet mindre enn helt fantastisk, og noe det burde vært skrevet tonnevis med lovsanger om. Hadde noen fortalt meg denne historien før jeg ble en kristen, ville det mest sannsynlig ført meg til tro. Men ingen fortalte det.

For selv om tusenvis av mennesker i Norge har sett akkurat dette i Guds ord, ser vi dessverre også at mange aldri får høre om dette fantastiske Gudsmiraklet som skjer i vår tid. Spesielt er dette tilfelle i en rekke av våre moderne kristne menigheter.

Mitt spørsmål blir hvorfor et stort Gudsmirakel ikke forkynnes?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stå med i bønn og økonomisk

Stå med i bønn og økonomisk

 

Det vil øke muligheten for at vi kan produsere mer, og nå flere med forkynnelse, vitnesbyrd, sanger, o.a. 

VIPPS: 634279 Konto: 0521 19 39410

You have Successfully Subscribed!