Dårlig selskap skaper dårlige vaner

15 mai, 2022

Forfatter Erlend Sundar

Redaktør av Uten Tvil.

Noe av det merkeligere og virkelig uforståelige som hunden gjør, er at den etter å ha kastet opp finner på å gå tilbake til oppkastet for et måltid. Det er litt i kategorien «du tror det ikke før du får se det». Men det er helt sant. Og det er akkurat like ekkelt som det høres ut.

Så kan man lure på hvordan i alle dager den kan finne på å spise opp igjen det den har spydd ut?! I bibelen brukes overnevnte obskure matinntak som et bilde på de som har fått oppleve frelse og utfrielse fra det urene i verden, for så å bli liggende under for det igjen.

Du kan lese om det i Peters andre brev, og det andre kapitlet: «For når noen har lært å kjenne vår Herre og frelser Jesus Kristus og er kommet fri fra det urene i verden, og de så igjen fanges av dette og ligger under for det, står det verre til med dem enn før. Det ville vært bedre for dem om de aldri hadde lært å kjenne den rette vei, enn at de først kjenner den og så vender seg bort fra det hellige bud som ble overgitt dem. Da er det gått med dem som det treffende heter i ordtaket: Hunden vender tilbake til sitt eget spy, og: Ikke før er grisen vasket, så velter den seg i sølen.» (2.Pet. 20-22)

Så spørsmålet blir hvorfor noen vil gå tilbake til sin tidligere livsstil, om den kan sammenliknes med hundens spy?!

Noen ganger så glemmer vi hva vi ble frelst fra, og konsekvensene av de gale handlingene. Så som hva baktalelse førte til, hva rus førte til, hva pengekjærhet førte til, hva pornografi førte til, hva uforsonlighet førte til og hva selvhevdelse førte til.

For en del år siden hadde jeg en del kontakt med en kar som hadde fått oppleve en kraftig inngripen av Jesus i sitt liv. Han hadde tidligere hatt et rusproblem, men var blitt rusfri.

Så en varm vakker solskinnsdag var han sammen med noen kompiser på Aker brygge i Oslo. Gutta tenkte å ta en øl. Han tenkte at en øl kunne vel han også ta. Være litt sosial. Slappe av litt.

En øl ble til to. To ble til fem. Etter hvert ble han full og ble med gutta på nachspill. Alkoholen gjorde at han mistet dømmekraften helt, dermed ble det også amfetamin. Dårlig selskap skaper dårlige vaner.

Det ble en lærdom for ham om å holde seg unna. Sette grenser og heller holde seg til Jesus.

Er du en av de som har glemt hva Jesus tilga deg og satte deg fri fra, og har begynt å lefle med det samme igjen?!

Stopp med det samme. Det du driver med har den samme dårlige utgangen som alltid. Enden på visa er den samme.

Gå til Jesus. Be om tilgivelse. Ikke vær som hunden som går tilbake til sitt eget spy, eller den rene grisen som velter seg i søla.

Målet med ditt liv er ikke en kortvarig nytelse av synd, men en evighet med Gud.

Men den som har lidd i kjødet er ferdig med synden.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stå med i bønn og økonomisk

Stå med i bønn og økonomisk

 

Det vil øke muligheten for at vi kan produsere mer, og nå flere med forkynnelse, vitnesbyrd, sanger, o.a. 

VIPPS: 634279 Konto: 0521 19 39410

You have Successfully Subscribed!