Bibelens røde trå – bønn for det nye året

31 des, 2021

Forfatter Erlend Sundar

Redaktør av Uten Tvil.

Prestasjonsjaget i samfunnet er så usunn at det nok kan ta knekken på den beste. Da er det vidunderlig å se at den bibelske menighet er så fri fra det. Der gjaldt verken høy utdannelse eller spretten rumpe.

Peter og Johannes, disiplene til Jesus, var ulærde menn og fiskere. Paulus var den største av syndere, og hadde forfulgt Guds menighet. Moses var tung i tale. Jeremia syntes han var for ung. Jesaja var en mann med urene lepper som levde blant et folk med urene lepper. Kong David var den yngste i sin familie, en gjetergutt som familien ikke helt regnet med. Kong Saul var fra den minste av alle stammene i Israel. Abraham var nesten 100 år. Israelfolket var det minste av alle folk, og et hardnakket folk.

Listen over mennesker Gud har brukt mektig, og som samtidig ikke hadde det beste utgangspunkt er som du ser lang. Og tar vi med andre opp til vår tid, blir listen endeløs.

Dette går som en rød tråd gjennom bibelen og opp gjennom historien. Og må nesten kalles et prinsipp.

Vårt samfunn er så gjennomsyret av at vi selv skal prestere, at dette prinsippet mange ganger er svært vanskelig for oss å fatte. Likevel, er det slik at Gud verken er avhengig av din utdannelse, dine papirer, ditt gull eller noe som helst annet som du klarer å oppdrive. Dette er det flotte med den kristne bibelske menighet.

Han er kun avhengig av to ting. Det ene er din tro, og det andre er at du bruker tid med Ham – gransker skriftene og ber til Ham.

Gud har satt menigheten slik sammen at ingen skal kunne rose seg mot hverandre. Det som er fått, er gitt av Gud. Og ofte har de som ikke regnes for noe i denne verden, blitt utstyrt med en tro på en stor Gud. Rundt disse skjer det ofte spesielle ting. Dermed løftes de opp i den bibelske menigheten.

Derfor skal du ikke tenke på deg selv som en som ikke er noe, eller betyr noe. Sitt heller ikke hele tiden og sammenlikn deg med andre velartikulerte mennesker med høy utdannelse og papirene i orden.

I den kristne bibelske menighet handler det om helt andre ting. Se på Jesus. Søk Ham. Gransk bibelen. Vær frimodig. Gå i tro på det du forstår. Begynn med det du har.

Min bønn for det nye året, er at ledelsen i menighetene slipper folk uten det beste menneskelige utgangspunktet fram på talerstoler og på podier. Ikke fordi de har et dårlig utgangspunkt, men fordi mange av dem har tro på en stor Gud.

En menighet blir ikke oppbygget av velartikulerte taler, flott utdannelse, gull eller annet stilig rent menneskelig sett. Den blir heller ikke bygget opp av røykmaskiner, tøft lys eller kul musikk. Det er kun rekvisitter, som faktisk i mange tilfeller kan virke suggererende, og mot sin hensikt.

Folk kjenner mer enn nok på press og suggesjon i samfunnet fra før. De trenger ikke møte det samme i menigheten.

Må Gud velsigne det nye året med åpenbaringsånd og menigheter der troens ord kan få rom!

1 kommentar

  1. Lillan Berglund

    Takk Eva og Erlend – dere er så til velsignelse og jeg blir glad og begeistret av å høre undervisningen og lese innlegg her på hjemmesiden UtenTvil og på YouTube! Dette er så viktig å få ut, ja all ære til Jesus Kristus for tjenesten dere har sammen for Herren! Guds fred kjære dere!🙏🏻♥️

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stå med i bønn og økonomisk

Stå med i bønn og økonomisk

 

Det vil øke muligheten for at vi kan produsere mer, og nå flere med forkynnelse, vitnesbyrd, sanger, o.a. 

VIPPS: 634279 Konto: 0521 19 39410

You have Successfully Subscribed!